Huisartsenpraktijk Frankenslag – Den Haag
Frankenslag 160 2582 HX Den Haag
Header afbeelding

Welkom bij Gezondheidscentrum Frankenslag

Per 26 maart POH-bewegen in de praktijk Jeroen van der Last

Jeroen van der Last, ervaren fysiotherapeut bij Fysiofit, doet op dinsdag- en donderdagochtend spreekuur voor onze volwassen patiënten (vanaf circa 16  jaar) met klachten van het bewegingsapparaat (bijvoorbeeld rugpijn, knieklachten, schouderklachten etc.). Ook voor eenvoudige letsels (bijvoorbeeld verzwikte enkel)  kunt u bij hem terecht (vanaf 12 jaar).

Via de huisarts-assistente kunt u een afspraak  maken. Het consult valt onder huisartsenzorg en u heeft dus geen aanvullende verzekering nodig en het kost ook geen eigen risico. U kunt de POH-B per aandoening maximaal 2 keer bezoeken.

Jeroen heeft een speciale Extended Scope opleiding gedaan om nog beter diagnoses te kunnen stellen en indien nodig gericht te kunnen verwijzen naar huisarts, fysiotherapie, sportarts, orthopedie, radiologie. Ook maakt hij gebruik van echo apparatuur. Hij kan u medicatie (iom huisarts), adviezen en oefeningen meegeven, maar hij gaat u niet zelf verder behandelen.

Per 18 maart nieuwe POH-GGZ Frank Capello

Jacqueline van Beek gaat ons helaas  per 8 april verlaten vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wij gaan haar missen en wensen haar veel geluk in deze nieuwe levensfase.

Frank Capello is de opvolger van Jacqueline. Zijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Per 4 april 2024 verandering bereikbaarheid en bloed afname en assistentenspreekuur uitgebreid.

Met ingang van 4 april 2024 verzorgen een aantal van onze assistentes de bloedafnames voor onze eigen patiënten.

De huidige bloedafname door het HMC  op woensdag- en vrijdagochtend is hiermee komen te vervallen.

In plaats daarvan is er bloedafname op maandag en donderdag van 8-9.30 uur en 14-15 uur.

Uw huisarts kan direct bij de verwijzing de afspraak voor u inplannen in onze eigen agenda. Dit kan ook via het patiëntenportaal of indien nodig via de assistente.

Hiernaast blijft het uiteraard mogelijk verwezen te worden naar het ziekenhuislaboratorium van uw keuze.

Ook zal de assistente 2 maal per week tussen 16.00-17.00 uur  spreekuur doen voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar met simpele klachten als luchtweginfecties, oorontsteking, keelontsteking, verzwikte enkel, langdurige bloedneus etcetera.  Zij heeft daar een extra uitgebreide opleiding voor gevolgd.

De huidige assistentenspreekuren voor oren uitspuiten, hartfilmpjes, half uursbloeddrukmetingen, wratten aanstippen, wonden, zwachtelen etcetera worden eveneens uitgebreid.

Dit geeft de huisartsen meer ruimte voor uw complexere zorgvragen en u hoeft niet lang te wachten.

Om dit allemaal mogelijk te maken zal de praktijk dagelijks tussen 16.00 en 17.00 uur alleen voor spoed bereikbaar zijn.

Dus vanaf 4 april  de zijn we bereikbaar van 8-10.30, 11.30-12.30  en 14-16 u.

Balie na 4 april

De balie zal in de ochtenden bemand zijn. ‘ s Middags verwijzen we u naar onze aanmeldzuil (vanaf mei) in de gang beneden waar u benodigde informatie vindt en de mogelijkheid om uw urine in te leveren.

Kijk voordat u belt eerst even op http://thuisarts.nl

Daar vindt u actuele en betrouwbare informatie over de meest voorkomende medische klachten en wat u zelf kunt doen.

Beide praktijken zijn helaas gesloten voor nieuwe inschrijvingen.

Het patientenportaal

De laatste tijd zijn er weer af en toe problemen met de app en het patientenportaal. Bij vragen of problemen kunt u deze stellen aan de aanbieder Pharmeon.

http://uwzorgonline.nl/consumenten/hulp-en-veelgestelde-vragen/foutmelding/

http://uwzorgonline.nl/consumenten/contact/

Onze assistente of praktijkmanager  kan u hier niet mee helpen!

Legitimatieplicht bij inschrijving en ophalen verwijsbrieven

In verband met uw privacy  zal  de assistente voortaan  ook bij  het ophalen van papieren verwijsbrieven om uw legitimatiebewijs vragen.

Uitstrijkjes, wratten bij kinderen , oren uitspuiten ,  wonden, hechtingen verwijderen   altijd op het assistentenspreekuur.

Onze assistentes zijn steeds beter geschoold in het doen van zelfstandige  verrichtingen.  Zij doen dagelijks spreekuur. Zij kunnen u bij eenvoudige klachten zelfstandig telefonisch advies geven. Uiteraard wordt dit door de artsen gecontroleerd en gefiatteerd.

Wist u dat u  het uitstrijkje bevolkingsonderzoek  ook met een zelftest  kunt doen? Dit kost u minder tijd of stress en is net zo betrouwbaar voor het opsporen van HPV, de belangrijkste oorzaak van baarmoederhalskanker.

https://www.thuisarts.nl/baarmoederhalskanker/ik-wil-zelfafnameset-gebruiken-voor-bevolkingsonderzoek-baarmoederhalskanker

Steeds vaker verzoek om medische verklaring

Lees hier waarom wij dit niet willen en mogen afgeven /Why is your own GP not authorised to issue a medical certificate?

KNMG_uitleg geneeskundige verklaring_Frans

KNMG_uitleg geneeskundige verklaring_Engels

KNMG_uitleg geneeskundige verklaring_Nederlands

Geen rijbewijskeuringen in de praktijk.

Hiervoor kunt u contact opnemen met het Couveehuis.

Echografie

Het is mogelijk een echo in ons gezondheidscentrum te laten maken. Een keer per twee weken op woensdag van 15.30-17.00 uur maakt een radioloog van het HMC  bij ons op de praktijk echo’s. Afspraken hiervoor kan uw arts voor u maken.